Βιβλία

     Μέσα σε δύσκολες καταστάσεις και πρωτόγνωρα γεγονότα όλοι μας έχουμε ανάγκη την ψυχική μα και σωματική μας ηρεμία. Αναζητάμε μία ασχολία που θα μας συντροφεύει στις περισσότερες και πιο βαρετές ώρες της ημέρας. Τι καλύτερο από ένα καλογραμμένο βιβλίο; Σε ένα βιβλίο υπάρχουν πάντα πολλοί χαρακτήρες εκ των οποίων ένας θα σου μοιάζει, θα περιγράφει κομμάτια του εαυτού σου. Γιατί τα βιβλία έχουν αυτή την μαγική θα έλεγα δυνατότητα να δένονται μαζί μας. Να μας κάνουν τους σελιδοδείκτες που χρειάζονται οι γεμάτες λέξεις σελίδες τους για να μην χαθούν. Πώς μπορείς να μην αγαπήσεις ένα βιβλίο; Να μην ανυπομονείς για να διαβάσεις την συνέχεια και όσο περνάει η ώρα να θέλεις κι άλλο; Τα βιβλία είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη παρέα του ανθρώπου. Σε χαλαρώνουν και σε ταξιδεύουν σε κόσμους ξεχωριστούς. Κόσμους που θα εύχεσαι να υπήρχαν στην πραγματική ζωή. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί όλοι παραπονιόμαστε πως στην ζωή δεν υπάρχει πάντα χαρούμενο τέλος. Και εδώ έρχεται το ερώτημα! Γιατί απογοητευόμαστε όταν μπορούμε να χαράξουμε εμείς ένα χαρούμενο τέλος, ακόμα και μετά από μία δυσάρεστη αρχή; Τα βιβλία μπορούν να γίνουν μάθημα ζωής για εμάς τους ίδιους, συμβουλεύοντάς μας για το πως να ακολουθήσουμε το δύσβατο μονοπάτι της ζωής.
     Πρόσφατα διάβασα ένα εξαιρετικό και αρκετά καλογραμμένο βιβλίο ''Περηφάνια και προκατάληψη''. Ένα βιβλίο μίας άλλης εποχής που διδάσκει τον δυναμισμό μιας γυναίκας στο Λονδίνο την εποχή της βρετανικής αντιβασιλείας. Αναφέρεται σε μία καλή και εύπορη οικογένεια οπού οι γονείς και συγκεκριμένα η μητέρα έχει μοναδική της φιλοδοξία να εξασφαλίσει έναν καλό γάμο στις πέντε κόρες της. Γίνεται να υπάρξει έρωτας σε δύο άτομα που γνωρίστηκαν μέσω ''προξενιού'' με τα σημερινά μας δεδομένα;
     Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που σας συνιστώ ανεπιφύλαχτα. Θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις για βιβλία για αυτό μείνετε ενημερωμένοι, και να επισκέπτεστε το blog για περαιτέρω θέματα! Και μην πτοήστε με τις σημερινές δυσκολίες γιατί η μαγεία δεν χάνεται απλά ο μάγος ξενερώνει και δεν είναι ποτέ αργά να γίνεται ο μάγος του εαυτού σας ακόμα και μέσα στο σπίτι. Εσείς αποφασίζετε πως θα περάσει ο χρόνος σας.
 Παππά Αναστασία

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισαγωγή στο blog